Wstęp:
Mimo że gra taka nowa to nie jest (bo z 2009 roku) to nadal trzyma poziom.
Miałem okazję wczoraj zagrać w polską wersję na nokię (thanks, bossmarcin
i przyjrzeć się jej z bliska. Three, two, one...
Go!
Zacznę od tego, że gra mnie trochę zaskoczyła. Sięgnąłem po nią wczoraj i wywarła na mnie
pozytywne wrażenie. Trochę mi przypominała Gangstara... a tu jeszcze jakieś wątki z całej
seri CSI w TV. Trochę pomieszane z poplataniem, ale całokształt nieźle się prezentuje.
W końcu wcielamy się w gliniarza Los Angeles, więc logika i kryminał pasują tu jak ulał.
Ale misje to nie tylko ściganie przestępców, ale również zaczynając od uratowania samobójcy,
do złapania kota kończąc. To tyle jesli chodzi o misje, szkoda tylko że są krótkie.
Przejście wszystkich 9 poziomów zajęło mi jakieś półtorej godzinki.
A to jest bardzo słaba grywalność. Gra jest dosyć ciekawa, ilość poziomów byłaby to przyjęcia, gdyby
długość misji była większa. W grze mamy trzy typy broni: paralizator, pistolet i shotgun zadający dosyć
duże obrażenia. Dwa celne strzały i przeciwnik zalicza glebę
Mamy możliwość prowadzenia pojazdów po zatłoczonych autostradach, ale łatwo wpaść na inne auto gubiąc
nasz cel. Co tu jeszcze... Aha! Bardzo spodobała mi się minigierka, w której musimy ustawić celownik na
dowolną część ciała przeciwnika. Mimo że jest to banalne w użyciu, spodoba się miłośnikom strzelanek
(a przynajmniej mam taką nadzieję
Podsumowanie:
Krótko i na temat: fajna gra (tylko krótka), misje są zróznicowane, gonimy przestępców i tak w kółko.
Czyli wszystko to, co robi prawdziwy glina. Realistyczność jest dobrze odwzorowana i za to duży plus +
Minusy i plusy gry poniżej, dodam tylko że mam nadzieję, że zgodzicie się z moja oceną.
Plusy:
+ zróżnicowane misje
+ dźwięki wystrzałów
+ dobrze odwzorowane realia
+ fajna mini-gierka
Minusy:
- brak muzyki w tle
- krótkie misje
- trochę sztywne dialogi
Grywalność: 3/4
Grafika: 9
Fabuła: 7