Witaj! Anonymous

Cowboys and Aliens

Recenzje gier/telefonów.
Regulamin działu
1.Recenzje piszemy samemu
2.Staramy się pisać poprawnie (ortografia).Osoby mające z tym problem proszone są o zainstalowanie specjalnego oprogramowania (Firefox, Word).
3.Jeśli nie grałeś w daną grę to nie zabieraj się za pisanie jej recenzji.

Cowboys and Aliens

Postprzez bossmarcin » Pn, 27 cze 2011, 15:17

Obrazek

Wstęp:Będziemy rozmawiać, o nowej grze firmy Gameloftu pod tytułem:"Kowboje i Obcy". Obecnie najnowsza gra od Producentów gry.Tytuł ten, odbywa się na dzikim zachodzie. Walka toczy się między, kowbojem o imieniu Zeke z Kosmitami przybywającymi podbić Ziemię.

Grywalność:Podany przezemnie tytuł jest grą zręcznościowo/strzelanką. Jak wspomniałem wcześniej, akcja toczy się na dzikim zachodzie w Ameryce, ale także w wielu innych miejscach:W mieście(Silver City),na statku obcych tzw. statek matka i pociąg.To jest duże urozmaicenie.
W niej mamy kilka rodzai broni:rewolwer, pistolet, lasso i kosmiczny karabin.W ciągu poznawania tych miejsc będziemy jeździć na koniu lub byku bądź na pojazdach obcych (kosmicznych motorach).Celem naszego bohatera jest ochronić ludzkość przed inwazją alienów. W trakcie walki będziemy mieli kilku rodzai obcych. Na plus można ocenić walkę z głównym władcą obcych a on nazywa się Rado Dar. Jest w niej kilka etapów walki między nimi walka pojedynek na bronie albo walka tradycyjna z bossami.
Kiedy schwytali naszego głównego bohatera pomogła mu w ucieczce pewna dziewczyna z rasy obcych, która nie raz mu pomoże w walce z alienami.Niewolno także zapomnieć, że inna dziewczyna o imieniu Verita z naszej planety pomoże mu ocalić rase ludzką. Wrogowie z kosmosu chcieli zrobić z ludzi niewolników i oceniali ich jako istoty słabe.
Fabuła gry sprawia, że się od niej będzie trudno oderwać. I spędzisz przy niej sporo czasu. I nie zapomnisz o tak dobrej grze. Gra się szybko toczy chwila nieuwagi i już może być po tobie, ale nie bądz złej myśli zginiesz wracasz
do punktu kontrolnego i nie musisz od nowa gry przechodzić tylko wracasz tam gdzie Cię zabili.
Ale pokrzyżował im plany nasz główny bohater i w ostatecznej walce pokonał władce kosmitów. I najeźdzcy odeszli tam gdzie ich miejsce.

Grafika:Gra jest w 2D. Dobrze odwzorowane są postacie gry: zwięrzeta,l udzie i alieny. Także dobrze odwzorowane są budynki i wiele przeróżnych miejsc: statek obcych, pociąg, kanion lub miasteczko. Dużym plusem też jest odwzorowane, dokładnie przyciąganie ludzi lub alienów przez statek ten. Nie wolno, także zapominać o dobrze odwzorowanych pojazdach wrogów. Pewną nowością jest, że koń może latać, ale to bardziej w formie żartobliwym. Minusem w grafice, jest jeden taki sam jak w (Modern Combat 2:Black Pegasus) w innej grze Gameloftu, to znaczy ,że ciała znikają a nie zostają.Realistyczną rzeczą także jest jak wróg Cię trafi to krew rozpryskuje się na pare sekund na cały ekran telefonu. Wspomniałem także na początku, że jest kilku przeciwników niektóre są uzbrojone po zęby a niektóre są słabo opancerzone. Dobrze odwzorowany jest kanion i także przepaść. Grafika zaskoczyła pozytywnie, została dobrze odwzorowana i niewidać prawie żadnych błędów,co do niej.

Dźwiek:W menu gry towarzyszy nam miła muzyka dla ucha, która gra kilka instrumentów muzycznych. W trakcie gry słychać inną melodyjke miłą dla naszych uszu, także słychać strzały z broni, dobrze się razem komponują. Ogólnie dźwiek jest na plus. Nie ma nieprzyjemnych dźwieków dla ucha. Przyjemnie się jej słucha.

Podsumowanie:Opisywana gra powstała na podstawie komiksu "Kowboje i Obcy" Kolejna udana gra firmy Gameloftu. Dzieki wielu przygodom zasiądziesz przy niej na pare ładnych godzin. Grafika ładna nie ma błędów tak samo co do dźwieku przyjemny dla ucha. Minusem jedynym gry jest brak leżących ofiar na podłożu po którym chodzi bohater, ale gra w pełni udana. Dzieki tej grze możemy się poczuć jak bohaterowie i obrońcy naszej planety i tego osobiście doświadczyć, walcząc po stronie ludzkości. I dzieki tej przygodze zapamiętać udaną grę.
Polecam ten tytuł jest w miare udany.

Plusy:
Grafika ładne odwzorowana
przyjemna muzyka
wiele rodzajów broni
i wiele miejsc

Minusy:
Brak odwzorowania do rzeczywistości jak ktoś zginie to postać znika

Ocena:8/10
Obrazek
Obrazek
Pomogłem postaw Obrazek w ten sposób podziekujesz
bossmarcin
Vip
Vip

Pochwały: 39
Model telefonu: Nokia 5130 xm
Ulubiona gra Java: Real Football

Re: Cowboys and Aliens

Postprzez ar23s » Wt, 28 cze 2011, 09:49

Recka udana. Tylko pochwalić.
Mam jednak zastrzeżenia co do głównego bossa tzw Rado Dara. Ta postać kogoś mi przypomina, ale
już nie pamiętam skąd... nieważne. W każdym razie za łatwo go pokonać: wywalamy całą serię pocisków
z Winchestera, jeszcze kilka z broni kosmitów i voila. W dodatku ciągle powtarza te same czynności, więc
łatwo unikać jego ataków. Według mnie Gameloft powinno dporacować jego wygląd i jego ruchy podczas walki.
Żeby było ich więcej i było trudniej go pokonać. No bo co to za frajda, kiedy na KAŻDYM poziomie trudności porusza się tak samo... Tylko tyle mam zastrzeżeń. Za recenzję daje 9/10 - za grę 8+/10
Obrazek
GaduGadu Contact: 42490142
ar23s
Uploader
Uploader

Pochwały: 143
Model telefonu: Nokia 6303classic
Ulubiona gra Java: Might & Magic 2

Postprzez Invictus » Wt, 28 cze 2011, 10:52

Mam jednak zastrzeżenia co do głównego bossa tzw Rado Dara a postać kogoś mi przypomina, ale
już nie pamiętam skąd... nieważne.

Mnie przypomina Green Goblina z Spider Man Toxic City. A co do recenzji, dobra choć ocena zawyźona. Miejsc nie jest wiele, a wręcz przeciwnie bardzo mało, a sama gra jest nieco za krótka.

Obrazek
Obrazek

Invictus
Moderatorzy Globalni
Moderatorzy Globalni

Pochwały: 78
Model telefonu: SE cedar + k550i
Ulubiona gra Java: stranded 2

Postprzez kratek44 » Wt, 28 cze 2011, 10:54

No fajnie Ci wyszło.Recka długa i aż się chce czytać. Po jej przeczytaniu zachęca mnie do gry. Ale za grę na 128x160 daję tylko marne 6/10, a za recke dam też 9+/10 :P
pozdro i oby tak dalej bo fajnie się czyta takie udane teksty

Pomogłem Ci, dodałem grę która Ci się spodobała, popierasz moją wypowiedź?
Jeśli tak, podziękuj w postaci Obrazek To nic nie kosztuje.

Obrazek

kratek44
Przyjaciel
Przyjaciel

Pochwały: 36
Model telefonu: k310i
Ulubiona gra Java: Stranded I/II

Powrót do Recenzje