Wymagania:
-Posiadanie telefonu z Orange na karte
-Regularne doladowania (gdy juz konczy nam sie czas dzwonienia,musimy telefon doladowac)
Niestety,aby miec darmowy internet musimy przejsc na Orange free. Jesli korzystasz z orange pop i wolisz smsy,lepiej tego nie rob.
Do dziela!
Wciskamy na telefonie numer *100*# i dzwonimy. Pokazuje nam sie menu. Wybieramy 2-oferty orange. Musimy wybrac odpowiedz (ale to zalezy jaka marke posiadamy telefonu,ja opisuje z sony ericssona) i wbijamy 2 i wyslij. Tutaj wyswietla nam sie w jakiej ofercie jestesmy i na jaka oferte mozemy przejsc,wiec przechodzimy na orange free. Teraz powinien wyskoczyc komunikat,ze dostaniesz smsa o zmianie oferty. Wychodzimy z menu i czekamy. W smsie przychodzi nam wiadomosc- za 100kb internetu placisz jedynie 1gr. Bez zadnych umow! Ale to nie koniec.
Po doladowaniu konta kwota 25zl dostajesz... 2 giga (lub 2,5 nie pamietam dokladnie) totalnie darmowego internetu. Trzeba jednak pamietac,ze jesli doladowalismy konto np. 16 czerwca,to 16 lipca ten darmowy internet przepadnie. Tak samo jest z doladowaniem za 50zl-dostajesz wtedy juz nawet 3,5 czy 4gb internetu,ale za 3 miesace to przepadnie. A teraz uzytkownicy nowszych soniakow-mozecie telefon do kompa podlaczyc i uzywac prawie darmowego internetu.
UWAGA! Raz zdarzylo mi sie tak, ze zamiast darmowego neta dostalem 200 darmowych smsow/mmsow,ale juz to nigdy sie nie powtorzylo.
To bardzo dlugi poradnik,wiec podziekujcie mi +