Witaj! Anonymous

[GBA] Full Metal Alchemist

Wszelkiego rodzaju ROMY.

Moderator: Uploader

[GBA] Full Metal Alchemist

Postprzez adi171 » Cz, 31 gru 2009, 21:42

Obrazek

Główni bohaterowie to bracia Edward Elric i Alphonse Elric, mieszkający sami z matką Trishą, ponieważ ojciec, Van Hohenheim – poważany alchemik – opuścił ich, gdy byli mali. Jako początkujący alchemicy odnosili pewne sukcesy w alchemii. Pewnego dnia ich matka zachorowała, a niedługo potem zmarła. Transmutacja ludzi była niezbadaną, niebezpieczną dziedziną alchemii i była surowo zakazana przez prawo. Mimo to, Edward i Alphonse zdecydowali się na podjęcie ryzyka i przywołanie matki do życia.

Wynik ich działania okazał się tragiczny dla obu braci, mających wówczas odpowiednio 11 i 10 lat. Transmutacja zakończyła się porażką. Bracia otworzyli tzw. Bramę – twór widziany tylko przez tych, których dotyczyła ekstremalna wymiana; w zamian za pokazanie braciom "Prawdy" w myśl zasady równowartej wymiany zabrała lewą nogę Edwarda, a Alphonsa wciągnęła w całości w siebie. Edward chcąc ratować Alphonsa, w ostatniej chwili poświęcił swoją prawą rękę, aby zatrzymać duszę brata – udało mu się ją osadzić w starej zbroi stojącej nieopodal kręgu, który nakreślili.

Zaklęty w zbroję Alphonse uratował brata niosąc go do domu przyjaciółki Winry Rockbell, która wraz z babcią Pinako specjalizowała się w tworzeniu automatycznych zbroi – mechanicznych protez utraconych kończyn. Z powodu otrzymanych kończyn Ed otrzymał później przydomek Stalowego Alchemika (jap. Hagane no Renkinjutsushi). Ed postanowił naprawić swój błąd i przywrócić ciało brata. W dalszym ciągu upatrywał swoją szansę w alchemii, dlatego też postanowił zaciągnąć się do wojska, dzięki któremu będzie mógł poszukiwać kamień filozoficzny

Gra posiada cudowna muzykę, oraz ciekawy system walk.
No ale mała wada po japońsku, dla mnie nie xD i tak wiem co robić bo oglądałem anime ;)

Hasło do folderu jest napisane w [ ]
Uwaga pobierasz na koszt mojego transferu
Zarejestruj się aby zobaczyc tresc wiadomosci

Obrazek
Każde anime które upnołem zawiera wbudowane napisy PL
Żeby pobierać z mojego chomika wystarczy posiadać konto na http://chomikuj.pl
co tydzień 3gb dla was do wykorzystania

adi171
Weteran
Weteran

Pochwały: 8
Model telefonu: Nokia 5700, Ngage QD