Jak wam się podoba styl forum.windows-phone.pl?
Moderator: Uploader
• Strona 1 z 1
Jak wam się podoba styl forum.windows-phone.pl?
Ten temat to mała ankieta dla zaspokojenia mojej ciekawości. Gdybyście mogli wejdźcie w wolnej chwili na forum.windows-phone.pl/, po czym oceniacie w tym temacie styl wspomnianej strony w szkolnej skali (gdzie 1 to gniot, a 6 to coś więcej niż ideał), najlepiej z chociaż niewielkim uzasadnieniem w poście poniżej. 
-

jonny - Administrator

- Pochwały: 1045
- Model telefonu: Galaxy Nexus
- Ulubiona gra Java: Soul of Darkness
Re: Jak wam się podoba styl forum.windows-phone.pl?
Szaro, buro i ponuro ... Według mnie najwyżej to forum zasługuje na ocenę 3. Góra forum to czysta poezja logo + te odnośniki. Reszta to szara monotonia, tyle w temacie, więcej życia by się przydało, może jakieś pędzle czy coś.

-

yokozuki - Moderatorzy Globalni

- Pochwały: 133
- Model telefonu: LG GT540 / SE G502
Zapewne nie tylko dla twojej ciekawości, widzę że jesteś tam zarejestrowany i chcesz pododawać stąd nasze różne pomysły na Forum WindowsPhone
To dobrze, życzę przyjemnego buszowania jonny.
Kontynuując. Jak dla mnie zbyt kolorowo. Logo powinno być abstrakcyjne, przyciągnie to więcej chętnych na forum. Kolejne to poprawienie czatu, a konkretnie nie obsługuje polskich znaków - do poprawy. Na plus zasługuje VIP Forum oraz ciekawa ranga "Redaktor" (może się zarejestruję...?). Użyłem słowa "zbyt kolorowo" ponieważ nijak wygląda Menu forum z całością poniżej (wszystkich działów). Trochę szaro to tutaj jest, ale buro i ponuro jak to powiedział yokozuki - z tym się nie zgodzę. Podsumowując: do poprawy czat, logo zmienić i zrobić wieksze, odnośniki z kategoriami News, Telefony, Gry itd. zrobiłbym mniejsze i zmiana koloru całości strony. Ogólnie jest dobrze, ale mogło być lepiej.
Daję ocenę 4.
Kontynuując. Jak dla mnie zbyt kolorowo. Logo powinno być abstrakcyjne, przyciągnie to więcej chętnych na forum. Kolejne to poprawienie czatu, a konkretnie nie obsługuje polskich znaków - do poprawy. Na plus zasługuje VIP Forum oraz ciekawa ranga "Redaktor" (może się zarejestruję...?). Użyłem słowa "zbyt kolorowo" ponieważ nijak wygląda Menu forum z całością poniżej (wszystkich działów). Trochę szaro to tutaj jest, ale buro i ponuro jak to powiedział yokozuki - z tym się nie zgodzę. Podsumowując: do poprawy czat, logo zmienić i zrobić wieksze, odnośniki z kategoriami News, Telefony, Gry itd. zrobiłbym mniejsze i zmiana koloru całości strony. Ogólnie jest dobrze, ale mogło być lepiej.
Daję ocenę 4.

GaduGadu Contact: 42490142
-

ar23s - Uploader

- Pochwały: 144
- Model telefonu: Nokia 6303classic
- Ulubiona gra Java: Might & Magic 2
Ankieta powoli dobiega końca. Tylko dwa komentarze, ale dobre i to, przynajmniej mam co skomentować. :)
Tym bardziej, że te opinie są bardzo ciekawe. Mnie osobiście zastanawiało tylko czy kolory na stronie są dobrze dobrane.
Gdybym pierwszy raz wszedł na to forum, ostatnie o czym bym pomyślał, to, że styl jest szary, a już na pewno nie, że jest bury i ponury. Mam wrażenie, że chodziło Ci o to, że nie jest jakoś specjalnie urozmaicony, prosty, pokusiłbym się nawet o słowo nudny, ale to już kwestia gustu. Na pewno nie jest bury i ponury.
Ale zdajesz sobie sprawę, że to forum o Windows Phone? ;) Jeśli użytkownik WP ma poczuć się jak w domu, to najlepiej żeby miał styl na forum podobny do interfejsu swojego sytemu.
Jeśli ktoś jeszcze nie wie czym charakteryzuje się Metro UI, zachęcam do poświęcenia 5 minut na obejrzenie: http://www.youtube.com/watch?v=1qHN1twP4_M
Czyli na forum musi być kanciasto i minimalistycznie, bez zbędnych, często dziecinnych wodotrysków.
Wyżej napisałem o co chodzi.
Gdy pytałem o styl, to nie miałem na myśli kodowania na czacie. Niewiele ma to ze sobą wspólnego, zresztą ten element jest ewidentnie do poprawy.
Dział dla VIP-ów być musi, a jeżeli portal funkcjonuje dłużej niż forum to grupa "Redaktor" jest obowiązkowa.
Zapraszam. ;) http://windows-phone.pl/2011/09/przylac ... -phone-pl/ Tylko redaktorem nie zostaje się za piękne oczy, w końcu to profesjonalny portal, na którym w miarę rozwoju redaktorzy będą nagradzani finansowo za włożoną pracę.
Te odnośniki do portalu i tak są duże i co najważniejsze widoczne. :)
Nawet moderuję. Komercyjny skrypt vBulletin, więc nie mogłem się nie skusić.
Poza tym strona jest obecnie zarządzana między innymi przez ludzi z android.com.pl, a doświadczona i inteligentna ekipa może tylko przyciągać.
Tym bardziej, że te opinie są bardzo ciekawe. Mnie osobiście zastanawiało tylko czy kolory na stronie są dobrze dobrane.
yokozuki napisał(a):Szaro, buro i ponuro
Gdybym pierwszy raz wszedł na to forum, ostatnie o czym bym pomyślał, to, że styl jest szary, a już na pewno nie, że jest bury i ponury. Mam wrażenie, że chodziło Ci o to, że nie jest jakoś specjalnie urozmaicony, prosty, pokusiłbym się nawet o słowo nudny, ale to już kwestia gustu. Na pewno nie jest bury i ponury.
yokozuki napisał(a):więcej życia by się przydało, może jakieś pędzle czy coś.
Ale zdajesz sobie sprawę, że to forum o Windows Phone? ;) Jeśli użytkownik WP ma poczuć się jak w domu, to najlepiej żeby miał styl na forum podobny do interfejsu swojego sytemu.
Jeśli ktoś jeszcze nie wie czym charakteryzuje się Metro UI, zachęcam do poświęcenia 5 minut na obejrzenie: http://www.youtube.com/watch?v=1qHN1twP4_M
Czyli na forum musi być kanciasto i minimalistycznie, bez zbędnych, często dziecinnych wodotrysków.
ar23s napisał(a):Logo powinno być abstrakcyjne, przyciągnie to więcej chętnych na forum.
Wyżej napisałem o co chodzi.
ar23s napisał(a):Kolejne to poprawienie czatu, a konkretnie nie obsługuje polskich znaków - do poprawy.
Gdy pytałem o styl, to nie miałem na myśli kodowania na czacie. Niewiele ma to ze sobą wspólnego, zresztą ten element jest ewidentnie do poprawy.
ar23s napisał(a):Na plus zasługuje VIP Forum oraz ciekawa ranga "Redaktor"
Dział dla VIP-ów być musi, a jeżeli portal funkcjonuje dłużej niż forum to grupa "Redaktor" jest obowiązkowa.
ar23s napisał(a):może się zarejestruję...?
Zapraszam. ;) http://windows-phone.pl/2011/09/przylac ... -phone-pl/ Tylko redaktorem nie zostaje się za piękne oczy, w końcu to profesjonalny portal, na którym w miarę rozwoju redaktorzy będą nagradzani finansowo za włożoną pracę.
ar23s napisał(a):zrobić wieksze, odnośniki z kategoriami News, Telefony, Gry itd
Te odnośniki do portalu i tak są duże i co najważniejsze widoczne. :)
ar23s napisał(a):widzę że jesteś tam zarejestrowany
Nawet moderuję. Komercyjny skrypt vBulletin, więc nie mogłem się nie skusić.
Poza tym strona jest obecnie zarządzana między innymi przez ludzi z android.com.pl, a doświadczona i inteligentna ekipa może tylko przyciągać.
-

jonny - Administrator

- Pochwały: 1045
- Model telefonu: Galaxy Nexus
- Ulubiona gra Java: Soul of Darkness
• Strona 1 z 1