Witaj! Anonymous

Jak wam się podoba styl forum.windows-phone.pl?

Rozmowy na każdy temat.

Moderator: Uploader

Jak wysoko oceniasz styl na http://forum.windows-phone.pl/?

Ankieta wygasła N, 23 paź 2011, 00:22

6
0
Brak głosów
5
1
11%
4
3
33%
3
3
33%
2
2
22%
1
0
Brak głosów

Liczba głosów : 9

Jak wam się podoba styl forum.windows-phone.pl?

Postprzez jonny » N, 9 paź 2011, 00:18

Ten temat to mała ankieta dla zaspokojenia mojej ciekawości. Gdybyście mogli wejdźcie w wolnej chwili na forum.windows-phone.pl/, po czym oceniacie w tym temacie styl wspomnianej strony w szkolnej skali (gdzie 1 to gniot, a 6 to coś więcej niż ideał), najlepiej z chociaż niewielkim uzasadnieniem w poście poniżej. ;)

Od podziękowań są Obrazek

Kontakt tylko via PW i XMPP/Jabbber.
Obrazek
Obrazek

jonny
Administrator
Administrator

Pochwały: 1045
Model telefonu: Galaxy Nexus
Ulubiona gra Java: Soul of Darkness

Re: Jak wam się podoba styl forum.windows-phone.pl?

Postprzez yokozuki » N, 9 paź 2011, 01:50

Szaro, buro i ponuro ... Według mnie najwyżej to forum zasługuje na ocenę 3. Góra forum to czysta poezja logo + te odnośniki. Reszta to szara monotonia, tyle w temacie, więcej życia by się przydało, może jakieś pędzle czy coś.

Obrazek

yokozuki
Moderatorzy Globalni
Moderatorzy Globalni

Pochwały: 133
Model telefonu: LG GT540 / SE G502

Postprzez ar23s » N, 9 paź 2011, 09:50

Zapewne nie tylko dla twojej ciekawości, widzę że jesteś tam zarejestrowany i chcesz pododawać stąd nasze różne pomysły na Forum WindowsPhone ;) To dobrze, życzę przyjemnego buszowania jonny.

Kontynuując. Jak dla mnie zbyt kolorowo. Logo powinno być abstrakcyjne, przyciągnie to więcej chętnych na forum. Kolejne to poprawienie czatu, a konkretnie nie obsługuje polskich znaków - do poprawy. Na plus zasługuje VIP Forum oraz ciekawa ranga "Redaktor" (może się zarejestruję...?). Użyłem słowa "zbyt kolorowo" ponieważ nijak wygląda Menu forum z całością poniżej (wszystkich działów). Trochę szaro to tutaj jest, ale buro i ponuro jak to powiedział yokozuki - z tym się nie zgodzę. Podsumowując: do poprawy czat, logo zmienić i zrobić wieksze, odnośniki z kategoriami News, Telefony, Gry itd. zrobiłbym mniejsze i zmiana koloru całości strony. Ogólnie jest dobrze, ale mogło być lepiej.

Daję ocenę 4.
Obrazek
GaduGadu Contact: 42490142
ar23s
Uploader
Uploader

Pochwały: 144
Model telefonu: Nokia 6303classic
Ulubiona gra Java: Might & Magic 2

Postprzez jonny » Cz, 20 paź 2011, 23:37

Ankieta powoli dobiega końca. Tylko dwa komentarze, ale dobre i to, przynajmniej mam co skomentować. :)
Tym bardziej, że te opinie są bardzo ciekawe. Mnie osobiście zastanawiało tylko czy kolory na stronie są dobrze dobrane.

yokozuki napisał(a):Szaro, buro i ponuro

Gdybym pierwszy raz wszedł na to forum, ostatnie o czym bym pomyślał, to, że styl jest szary, a już na pewno nie, że jest bury i ponury. Mam wrażenie, że chodziło Ci o to, że nie jest jakoś specjalnie urozmaicony, prosty, pokusiłbym się nawet o słowo nudny, ale to już kwestia gustu. Na pewno nie jest bury i ponury.
yokozuki napisał(a):więcej życia by się przydało, może jakieś pędzle czy coś.

Ale zdajesz sobie sprawę, że to forum o Windows Phone? ;) Jeśli użytkownik WP ma poczuć się jak w domu, to najlepiej żeby miał styl na forum podobny do interfejsu swojego sytemu.
Jeśli ktoś jeszcze nie wie czym charakteryzuje się Metro UI, zachęcam do poświęcenia 5 minut na obejrzenie: http://www.youtube.com/watch?v=1qHN1twP4_M

Czyli na forum musi być kanciasto i minimalistycznie, bez zbędnych, często dziecinnych wodotrysków.
ar23s napisał(a):Logo powinno być abstrakcyjne, przyciągnie to więcej chętnych na forum.

Wyżej napisałem o co chodzi.
ar23s napisał(a):Kolejne to poprawienie czatu, a konkretnie nie obsługuje polskich znaków - do poprawy.

Gdy pytałem o styl, to nie miałem na myśli kodowania na czacie. Niewiele ma to ze sobą wspólnego, zresztą ten element jest ewidentnie do poprawy.
ar23s napisał(a):Na plus zasługuje VIP Forum oraz ciekawa ranga "Redaktor"

Dział dla VIP-ów być musi, a jeżeli portal funkcjonuje dłużej niż forum to grupa "Redaktor" jest obowiązkowa.
ar23s napisał(a):może się zarejestruję...?

Zapraszam. ;) http://windows-phone.pl/2011/09/przylac ... -phone-pl/ Tylko redaktorem nie zostaje się za piękne oczy, w końcu to profesjonalny portal, na którym w miarę rozwoju redaktorzy będą nagradzani finansowo za włożoną pracę.
ar23s napisał(a):zrobić wieksze, odnośniki z kategoriami News, Telefony, Gry itd

Te odnośniki do portalu i tak są duże i co najważniejsze widoczne. :)

ar23s napisał(a):widzę że jesteś tam zarejestrowany

Nawet moderuję. Komercyjny skrypt vBulletin, więc nie mogłem się nie skusić.
Poza tym strona jest obecnie zarządzana między innymi przez ludzi z android.com.pl, a doświadczona i inteligentna ekipa może tylko przyciągać.

Od podziękowań są Obrazek

Kontakt tylko via PW i XMPP/Jabbber.
Obrazek
Obrazek

jonny
Administrator
Administrator

Pochwały: 1045
Model telefonu: Galaxy Nexus
Ulubiona gra Java: Soul of Darkness

Powrót do HydePark