Manchester United Soccer 09

Manchester...
Nie ukrywam że nie przepadam za tym klubem a w szczególności za Cristiano Ronaldo (bo to gej i łamaga).
Nie wiem czy wszyscy zauważyli ale znajduję się On w dwóch miejscach na plakacie (na środku i w prawym dolnym rogu). Może ma brata bliźniaka ?
Gameplay
Do wyboru mamy tryby Exhibition (pojedynczy mecz), Cup (puchar) oraz Training (czyli trening).
W każdym z tych trybów możemy grać tylko Manchesterem United ! Jak można sobie wbić już na samym początku samobója ? Na szczęście można wybrać sobie przeciwnika.
Jest między innymi Real Madryt, Barcelona, Chelsea Londyn, Boca Juniors, Celtic Glasgow.
Oczywiście nie ma licencji i nazwy są poprzekręcane. Ale co jest ? Flagi klubów są jak najbardziej prawdziwe... Więc jeśli flagi są na licencji to dlaczego nie nazwy klubów ?
Odpowiedź jest jedna : Hands on Mobile. Firma ta od wieków produkuję mobilne shity, jest istnym postrachem waszych telefonów. Jeśli widzicie tą nazwę, radzę bez zastanowienia wiać jak najdalej.
Gameplay w Manchester United Soccer 09 jest okropny. Taka grafika w grze na 240x320 (wersja N95) jest niedopuszczalna ! Niech was nie zmyli ta ze screenów. To wygląda gorzej niż pierwsza Fifa z Super Nintendo.
Piłkarze są mali, ruszają się tak że można powiedzieć że się nie ruszają.
Strzał to najgorszy element rozgrywki. Nie ma siły strzału a celność...
Może wyjaśnię bliżej:
Mamy taki pasek a na nim 4 "kolumny". Jeśli w okolicach środkowych zabarwi się na zielono to znaczy że strzał będzie celny, jeśli będzie żółty/pomarańczowy strzał będzie nie celny a jeśli będzie czerwony - walniemy balona jak w Rugby.
Nie mamy wpływu na to gdzie piłka poleci ani jak wysoko poleci.
Śmieszny jest fakt iż strzały z głowy są mocniejsze od tych z nogi... dużo mocniejsze.
Realizmu w tym nie ma, przyjemności też nie.
Nie wiem jak można wypuścić taki produkt a w dodatku żądać za niego jakichkolwiek pieniędzy !
Najgorsza piłka ostatnich lat.
Grafika
O tym już troszeczkę się wypowiedziałem.
Jedyne czego nie mogę się uczepić to stadion. Wygląda on nieźle w porównaniu do reszty pieńków biegających (a raczej toczących) się po murawie.
Grafika w menu jest ładna tylko... Cristiano widnieje na niej 2 razy. Narażać człowieka na widywanie tego cwela w podwójnym wydaniu to zbrodnia karana pozbawieniem wolności do lat trzech.
Dźwięk
Jedynym miejscem w którym występuje to zjawisko jest menu. Generalnie za dużo powiedziane bo muzyczka gra przez jakieś 15 sekund tylko przy włączeniu gry...
Kpina.
Podsumowanie
MU Soccer 09 jest największym piłkarskim gniotem z jakim miałem do czynienia.
Nie spodziewałem się niczego wielkiego ale to przebiło wszystko co można było sobie wyobrazić. Tej gry nie powinno być ! Hands on Mobile potwierdziło że ma rękę tylko i wyłącznie do tworzenia gniotów. Albo lepiej : Nie mają rąk więc robią gry z dupy.[other]
Wady (bo zalet nie ma)
- Grafika
- Możliwość grania tylko team'em ManU
- Brak dźwięków
- Brak siły strzałów, namierzania
- Brak licencji na nazwy drużyn
Ogólnie: 1/10
Gameplay: 1/10
Grafika: 1/10
Dźwięk: 1/10