Witaj! Anonymous

Master Code i Kody Serwisowe

Gotowe pomoce dla użytkowników forum.

Master Code i Kody Serwisowe

Postprzez xperek » Wt, 25 mar 2008, 18:35

..:::Master Code:::..

Opisuje tutaj jak wygenerować swój Master Code.
Master Code to niepowtarzalny kod blokady, zwykle jest to 12345, jeżeli jednak naprawiasz telefony swoim kumplom, pracujesz w serwisie itd ta strona okaże ci się bardzo przydatna.
Nie jeden raz spotkałem się z problemem przy włanczaniu telefonu mobilnego, pisało tam : "Podaj kod odblokowujący". Wpisywałem 12345 ale nie pasowało, dlatego szukałem po internecie informacji na temat jak usunąć ten problem i co to za kod.
Natknąłem się na kilka stron które oferowały wygenerowanie kodu za wysłanie sms'a za kilka złotych, ale po trochę dłuższym szukaniu natknąłem się na to : http://nfader.z-host.ru/

Ta strona za darmo wygenerowuje za nas kod odblokowujący, znany też pod inną nazwą "Master Code"

Aby wygenerować kod należy wklepać w telefonie kod serwisowy : *#0000#
Ten kod pokaże nam numer seryjny naszego telefonu (IMEI)
Ten oto kod musimy wpisać w okno na tej stronie, zaznaczyć kratkę "I'm legal owner of the phone with that IMEI" i wcisnąć Generate.
Oto mamy już nasz kod odblokowujący, za pomocą tego kody możemy teraz obudzić nasz telefon 8-)

Podaje tutaj inne kody serwisowe pasujące do NOKII N-GAGE

*#06# - IMEI

*#0000# - SOFT

xx# - Zamiast xx wpisz numer pozycji w książce telefonicznej, naciśnięcie # spowoduje jej wyświetlenie

*#7370# - Format telefonu

*#2820# - Adres Bluetooth

*#7780# - Przywraca oryginalne ustawienia

Jak mogę sprawdzić stan swojego konta telefonicznego?
Wystarczy, że odnajdziesz poniżej operatora sieci, u którego posiadasz telefon i z klawiatury komórki wybierzesz wskazany numer oraz potwierdzisz klawiszem połączenia.

Obrazek - *100#

Obrazek - *100#

Obrazek - *500 lub *124*#

Obrazek - 9898 lub *101#

Obrazek - *108#

Obrazek - *101#

Obrazek - *100#
xperek
Weteran
Weteran

Pochwały: 2

Powrót do FaQ