Witaj! Anonymous

Soul Of Darkness

Recenzje gier/telefonów.
Regulamin działu
1.Recenzje piszemy samemu
2.Staramy się pisać poprawnie (ortografia).Osoby mające z tym problem proszone są o zainstalowanie specjalnego oprogramowania (Firefox, Word).
3.Jeśli nie grałeś w daną grę to nie zabieraj się za pisanie jej recenzji.

Soul Of Darkness

Postprzez ar23s » Wt, 26 lip 2011, 11:56

Obrazek

Fabuła w wielkim skrócie
Dzisiejszą omawianą grą jest Soul Of Darkness - zręcznościówka z elementami przygodowymi. Naszym bohaterem jest Kyle, który zaprowadził swoją dziewczynę Lydię do opuszczonego miasta Ominos. W trakcie ich rozmowy pojawia się wampir, przedstawiający się jako Lord Ritter. Porywa on Lydię, a nasz bohater musi ją odnaleźć.

Zaczynamy przygodę!
Rozpoczynając wędrówkę po zamku, atakują nas potwory rodem z filmów. Choćby znane wszystkim zombie, czyli żywe trupy. W początkowej fazie do dyspozycji mamy ognisty miecz. Gdyby nie bardzo duża różnorodność przeciwników, gra byłaby monotonna i nudna, ale na szczęście jest inaczej. A ich jest cała masa, wymienię najczęściej spotykane: zombie, żywiołaki wody, duchy w salach spowitych ciemnością, ręce piekieł które pokonujemy wyłącznie światłem, gobliny, latające demony z oszczepami, stwory uciekające ze skarbami... dodatkowo bossowie: wilkołak, smok oraz tajemniczy potwór z jednym okiem. Przeciwników jest jeszcze więcej, ale nie będę ich wymieniał aby nie psuć wam zabawy. Bardzo ciekawym dodatkiem są odłamki dusz, które zbieramy po pokonanych wrogach. Dzięki nim możemy udoskonalać moc broni, jej magii oraz dwa specjalne ataki: combo i krytyczny. Dzięki zdobytym bądź znalezionym skarbom, możemy wydłużyć pasek życia oraz pasek mocy swojej broni: ognistego miecza albo lodowego oszczepa. Każda broń przydaje się w określonych sytuacjach: na przykład kiedy nie możemy doskoczyć wyżej, wbijamy oszczep w ścianę (przyciskiem zero) i dzięki temu wspinamy się wyżej. Na kolejny plus zasługują specjalne umiejętności w postaci magicznych kul. Po ich zebraniu możemy zamienić się w rybę, żuka i żywiołaka wody. Ciekawe urozmaicenie. Na plus zasługuję również ciekawa fabuła, jednak kolejne jej elementy ujawniają się dopiero po kilku poziomach. Trochę szkoda, ale to nie koniec świata :) Bardzo efektownie wyglądają pokonani przeciwnicy: zamieniają się w kilka takich "wybuchów" które dosłownie zapierają dech w piesiach. Na długo zapamiętamy takie walki ;)

Krótka recenzja dobiega końca...
Na koniec warto wspomnieć o grafice: mimo że gra jest z 2008 roku nadal trzyma wysoki poziom. Efektowne walki, ciekawe dodatki i różnorodni przeciwnicy dodają uroku. Szkoda tylko że muzyczka w tle znika, jeśli umarliśmy i ponawiamy grę. Mimo tego, Soul Of Darkness to świetna gra na długie godziny. Po prostu trzeba w to zagrać!

Dźwięk: 9
Grafika: 8+
Fabuła: 8+

Ocena końcowa: 8+

Obrazek
GaduGadu Contact: 42490142
ar23s
Uploader
Uploader

Pochwały: 144
Model telefonu: Nokia 6303classic
Ulubiona gra Java: Might & Magic 2

Re: Soul Of Darkness

Postprzez bossmarcin » Wt, 26 lip 2011, 12:52

Recka udana, tylko mam pytanie oceniłeś dźwiek a czemu muzyki w recke nie oceniłeś nie rozspisałeś się na ten temat, tak samo podobnie co do grafiki mało rozpisane. Jak już oceniasz każdy aspekt gry to napisz o tym w kilku zdaniach a nie jak z dźwiekiem jest, że wcale nawet nie opisałeś. Recka 7/10.
Obrazek
Obrazek
Pomogłem postaw Obrazek w ten sposób podziekujesz
bossmarcin
Vip
Vip

Pochwały: 40
Model telefonu: Nokia 5130 xm
Ulubiona gra Java: Real Football

Postprzez kamiln60 » Wt, 26 lip 2011, 13:41

Recenzja całkiem niezła podoba mi się 8\10
Big Lu

Obrazek
Obrazek
๑۩۞۩๑============๑۩۞۩๑======๑۩۞۩๑===============๑۩۞۩๑
kamiln60
Użytkownik
Użytkownik

Model telefonu: LG Optimus Me P350

Postprzez Invictus » Wt, 26 lip 2011, 15:47

Recenzja trochę krótsza niż ostatnie,co do samej gry: szału nie było. Całkiem niezła siekanka z elementami RPG, ale nic po za tym. Można zagrać. Recenzja: 7+, gra:7.

Obrazek
Obrazek

Invictus
Moderatorzy Globalni
Moderatorzy Globalni

Pochwały: 78
Model telefonu: SE cedar + k550i
Ulubiona gra Java: stranded 2

Postprzez pustek » So, 30 lip 2011, 12:02

no to mnie zachęciłeś :) a co do recki to 8.5/10
Obrazek
Obrazek
Obrazek
rangi są po to by je zdobywać
pustek
Użytkownik
Użytkownik

Model telefonu: nokia 7230
Ulubiona gra Java: assasins creed'y

Postprzez Tecedos » N, 31 lip 2011, 12:19

Recenzja jak zawsze świetna!

Jeśli ci pomogłem ? Kliknij Obrazek

Obrazek

Tecedos
Weteran
Weteran

Pochwały: 45
Model telefonu: Galaxy Mini
Ulubiona gra Java: Plants Vs. Zombies

Postprzez Freefall007 » So, 6 sie 2011, 16:43

Tak samo jak gra.Różnorodna i wciągająca fabuła.Zachęcam do zagrania. Recka na +
Freefall007
Vip
Vip

Pochwały: 36
Model telefonu: SE k750i,Avilla

Powrót do Recenzje