Stranded to gra zrobiona przez Glu mobile o otwartym świecie i ciekawej fabule. Ta gra siłą rzeczy będzie poruwnywana z genialną dwójką. Więc zacznijmy chwalenie pierwszej części wielkiej gry.
Fabuła:
Fabuła gry stranded dosłownie rozbija się o grupę nastolatków, która po katastrofie statku zostają wyżuceni na plażę nieznanej wyspy. Nasz bohater wykonuje mnóstwo różnych zadań, które doprowadzają go do odkrycia tajemnicy wyspy oraz powstrzymania jednego z nastolatków od wypatroszenia pewnej kobiety. Fabuła jest tyćkę zbyt podobna do serialu ,,Lost" i gorsza od jedynki, ale aby ją poznać należy przejść grę.
Grafika:
Grafika jest nieco weselsza od części drugiej, choć mniej zaawansowana technicznie. Mnie osobiście dużo bardziej
podoba się wygląd Stranded niż Tajemnic Czasu.
Tłumaczenie:
Oprócz jednego wersu, który nie został przetłumaczony, nie mam do tłumaczenia wielu zastrzeżeń. Warto też przytoczyć jeden z żartów ,,Wiem kiedy wyjdzie Diablo 3, pracuje dla Blizzardu, ale po co wam o tym mówię."
A na koniec:
Grywalnośc: (i porównania)
Grywalnośc gry jest po prostu świetna ! Mimo gorzej rozwiązanego strzelania niż w części drugiej tą grę
naprawdę trzeba przejść ! Absolutna klasyka gier komórkowych. jedyne do czego się przyczepię to długość
rozgrywki. Gra jest o wiele krótsza niż 2
P.S. Fabuła nie nawiązuje w żaden sposób do 2 części.
Grywalność: 9+
Grafika: 9
Fabuła: 9
Tłumaczenie: 9
Ocena: 9+
+fabuła
+grafika
+grywalność
+fabuła
-strzelanie
-długość gry

To nic nie kosztuje.