Witaj! Anonymous

Telefony które mieliśmy, mamy i chcemy mieć.

Rozmowy o różnych modelach telefonów. Tutaj możesz przedstawić swoją opinię na temat własnego telefonu, lub też sprzętu jaki ostatnio testowałeś.

Moderator: Uploader

Re: Telefony które mieliśmy, mamy i chcemy mieć.

Postprzez Jasiek310 » Wt, 7 gru 2010, 21:50

1. Jakaś Motorola, nie pamiętam, jaki model. Duża, ceglasta, z wysuwaną anteną, co czyniło ją długą na jakieś 25 cm.
Do tego brak książki adresowej i bateria złożona z 4 "paluszków" :D
2. Sony Ericsson Z 200. Mało znany, stary Soniak z klapką.
3. Sony Ericsson T610. Zamieniłem się za niego z kuzynką w zamian za Z 200. Po 3 dniach na ekran wstąpiły plamy, a ja dowiedziałem się, że poprzedniej właścicielce wpadł do wanny. Niestety pełnej.
4. Motorola E398. Świetny telefon. Jako jeden z pierwszych posiadał wejście na kartę pamięci i odtwarzał mp3. Posiadał aparat 0.3 Mpx, a po wgraniu nowego softu mógł nawet filmować. Telefon muzyczny.
5. Sony Ericsson K550i. Tego telefonu nikomu nie trzeba przedstawiać. Aparat 2.0 Mpx, rozdzielczość 176x220, java, mp3, 3gp. Mam go do dzisiaj i jestem z niego bardzo zadowolony.
Jasiek310
Użytkownik
Użytkownik

Model telefonu: Sony Ericsson K550i
Ulubiona gra Java: Galaxy on Fire

Postprzez Szymon933 » N, 19 gru 2010, 17:46

Hehe moim pierwszym fonem była nokia 3310 nigdy jej nie zapomnę. telefonów miałem wiele nie jestem w stanie wszystkich wymienić obecnie posiadam SE c702 i jestem z niego bardzo zadowolony :)
Szymon933
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez bari » Wt, 28 gru 2010, 09:28

Ostatnio miałem SE W200i, teraz mam K550i i jestem z niego zadowolony, w tej chwili innego nie potrzebuję
bari
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez sajmon » Wt, 18 sty 2011, 09:15

Maszyny

Motorola c261- pierwszy telefon cegła
motorola a925-bez komentarza
Nokia 5130XM- ponad 2 lata temu to był szpan:D
LG KP500- Fajny ale go nikomu nie polece.

Teraz

Nokia X3+za****sty fon
sajmon
Użytkownik
Użytkownik

Pochwały: 1
Model telefonu: Nokia X3

Postprzez Tadziuu » N, 6 mar 2011, 22:41

w810i najlepszy jaki mialem Bardzo mi sie podoba :)
Tadziuu
Użytkownik
Użytkownik

Model telefonu: lg bali

Postprzez Juleczka28469731 » So, 22 paź 2011, 17:20

Używałam:

Samsung SGH-C100 - telefon głównie dla mnie był do gier, posiadał ich z 5. Dostałam go w wieku 6 lat. Bardzo wytrzymały. Posiadał IRdę, ale jedynie można było przez nią wysyłać kontakty. Wtedy było to dla mnie cudo 8/10

Nokia 5300 XM Red Edition - mój drugi telefon, dostałam go w wieku 8 lat. Bardzo wytrzymały, posiada IRDę, bluetooth i wiele więcej. Jedynie co mi się w nim popsuło, to ekran. Zrobiła sie pixeloza i jasonać była maxymalna. Działa do dziś. Przez to, że miał shitowy software i ekran wymieniany 2 razy, bo zmiana dzień się zepsuł to daje mu ocenę 4/10

Samsung Corby S3650 - - moja trzecia komórka. Dzięki niej zaczełam przygodę - jak i z dotykiem, tak i z forami GSM . Telefon ideałem moim był, dopuki nie dowiedziałam się o OS'ach mobilnych. Więc go wymieniłam. Wyrtrzymały telefon, spadł z dachu domku jednorodzinnego 1 piętrowego, jedynie obudowa i karta pamięci się połamała.

Teraz używam:

Samsung Wave 533 - pierwszy mój smartphone z OSem Bada. Ma Wi-Fi, Bluetooth, samsung apps i wiele więcej. Jednynie nie pasuje mi w nim szybkość działania, bo corby z gorszym procesorem był o wiele lepszy w szybkości. Mam go do stycznia/ grudnia 2012/2011 r.

Chciałabym mieć/będę miała:

Za chwilkę będę miała jakiś telefon z androidem. Myślę nad galaxy ace, ale dla mnie to za duzy wydatek, więc wezmę pewnie se x8 ;)

ObrazekObrazek

Juleczka28469731
Vip
Vip

Pochwały: 9
Model telefonu: Samsung Wave 533
Ulubiona gra Java: Paris Night

Postprzez godlesplay » N, 23 paź 2011, 17:58

1 siemens c45 (mój pierwszy telefon,dostałem go mając około 8 lat więc służył mi wtedy tylko do grania :D pamiętam grę, w którą potrafiłem grać godzinami była to: Stack Attack )
2 nokia 3100 (drugi telefon,leży gdzieś w szafie do dzisiaj,pamiętam że bardzo fajnie pisało się na nim sms-y , oczywiście też służył mi do grania :D wydałem bardzo dużo pieniędzy na nie :D )
3 se k750 ( kilka dni po otrzymaniu go stal się k750@w800 :D ) [niestety pewnego dnia podświetlenie zgasło i już się nie chciało zapalić :( wymieniać nie było sensu bo byłoby to równoważne cenie używanego]
4 nokia 7610 ( to był fon przejściowy, kloc jakich mało :D ale nadrabiał symbianem :P pamiętam,że pierwszy raz na nim po kilku latach przerwy od pegazusa zagrałem w mario)
5 se w890 ( tę maszynę mam do dzisiaj i nie prędko się jej pozbędę :P ) [spytacie zapewne czemu, już mówie,bo jest to jedyny taki telefon na świecie,mam wgrane wiele niepublicznych patchy oraz elfów co czynią go jedynym i wyjątkowym ;) ]
godlesplay
Vip
Vip

Pochwały: 9
Model telefonu: w890
Ulubiona gra Java: god of war

Postprzez Tanner » Pt, 23 gru 2011, 19:31

Moja lista telefonów (o ile pamiętam):
1. Nokia 3310 - To były czasy.
2. Nokia 6210 - Trochę duży, brak możliwościu ustawienia wygaszacza, szybko się rozwalił, głupi telefon.
3. Motorola C200 - Mały telefon, dużo dzwonków, brak możliwości wgrania i ustawienia własnych wygaszaczy, taki tam.
4. Alcatel (nie pamiętam jaki model, wyświetlacz był kolorowy, miał z tyłu głośnik, miał dżojstik, gry były poziome)
5. Siemens C65 - Robił kijowe zdjęcia, dźwięk trochę trzeszczący, brak mp3jek ale byłem zadowolony jak na tamte czasy.
6. Sony Ericsson K310i - Telefon o którym kiedyś marzyłem, nie miałem do niego zastrzeżeń, mimo braku slotu na kartę pamięci telefon trafiony.
7. Sony Ericsson W810i - I odtąd zaczyna się rewolucja w moim świecie telefonów, telefon coś w stylu K750i z brakiem osłonki na aparat, mimo iż telefon bardziej muzyczny zdjęcia robił doskonałe, dźwięk dosyć głośny lecz troszeczkę szumiący, najbardziej mnie cieszyła karta pamięci która sprawiła że zostałem zasypany pełnymi trackami, cieszyłem się z niego pamiętam.
8. Sony Ericsson W880i - Taki tam, poza tym że jest bardzo cieńszy, od popszedniego różni się brakiem flesza i nowszym typem karty pamięci, no i dźwięk bardziej przejżysty, zdjęcia też dobre jak na telefon muzyczny.
9. Motorola L6 - Miałem ją tak przelotnie potem dałem chyba mamie albo nie wiem co z nią zrobiłem, plusem w telefonie był dla mnie tylko ten bajerandzki wygląd.
10. LG KS360 - Fajowy telefon, klawiatura QWERTY, w części dotykowy ekran gdy chcemy wpisać nr. telefonu nie trzeba rozsuwać, dość duży wyświetlacz, telefon dla maniaków SMS-sów.
11. Nokia N73 - Telefon dobry lecz bateria za długo nie trzyma.
12. Sony Ericsson K800i - Telefon genialny do dziś o ile ktoś dużo nie wymaga od telefonu.
13. Samsung Avila - Czysty dźwięk, duży dotykowy wyświetlacz, bolało mnie jednak to że nie ma lampy przy aparacie a telefon do zdjęć się nadaje.
14. Nokia 6200 - Świetny telefon dla niewymagających użytkowników, plusem jest podręczność i stabilna obudowa, warto go polecić mamie tacie babci i dziadkowi
15. Sony Ericsson K850i - Głupi telefon z pozoru fajny, znaczy funkcje dobre ale w technice jak dla mnie badziewny.
16. LG Viewty - Dobry telefon lecz w nim również dużo szwankuje.
17. Sony Ericsson C905 - Telefon też dobry z możliwości lecz w stabilności mniej, plusem jest dobry aparat oraz wifi.
18. Sony Ericsson Aino - Telefon którego mam najdużej ze wszystkich, poza wyglądem mało się różni od C905, do tego telefon u nie mam zastrzeżeń, plusem są duży ekran, podręcze menu multimedii, aparat 8 mpx, łącze wifi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tanner
Użytkownik
Użytkownik

Pochwały: 4
Model telefonu: Sony Ericsson Aino (U10i)
Ulubiona gra Java: Driver: San Francisco

Postprzez Adammo » Pt, 6 sty 2012, 09:13

Mój obecny telefon to Sony Ericsson Elm.
Jest on według mnie bardzo dobry, ale chciałbym mieć:
-Xperia
-IPhone

Na te telefony które chciałbym mieć to mnie nie stać.
Ale i tak telefon służy do rozmowy :D
Adammo
Weteran
Weteran

Pochwały: 20
Model telefonu: Sony Ericsson Elm, Nokia E52
Ulubiona gra Java: ...

Postprzez piterplichta » So, 4 lut 2012, 11:34

ja mam nokie 6300 i mam ją 3 lata jest najłatwieszy w obsłudze lubie go bo fajnie się tam gra w gry
piterplichta
Użytkownik
Użytkownik

Pochwały: 1
Model telefonu: Nokia 6300
Ulubiona gra Java: Asphalt

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telefony